Μπριγιάν 102 Καρατίων

Posted bytsangarakis12/02/20180 Comment(s)Life Style,

 Το τμήμα Διαμαντιών του Sotheby’s παρουσίασε πρόσφατα ένα διαμάντι 102,34 καρατίων της κατηγορίας D Flawless, το οποίο διατίθεται προς πώληση. Είναι το μόνο διαμάντι που έχει πάρει την κορυφαία βαθμολογία σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης  και γι’ αυτό το πιο σπάνιο διαμάντι που έχει βγει ποτέ στην αγορά. Το Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο διαμάντι ως το «Μεγαλύτερο  Μπριγιάν χρώματος D χωρίς ατέλειες» που έχει αξιολογηθεί ποτέ.

Το συγκεκριμένο διαμάντι ανήκει σε μία σπάνια κατηγορία διαμαντιών, τα οποία αποτελούνται από καθαρό άνθρακα και από τα οποία  απουσιάζουν τα ξένα στοιχεία. Αυτό το γεγονός τους δίνει εξαιρετική οπτική διαύγεια και μία θρυλική διαφάνεια. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν γνωστά διαμάντια, όπως το Cullinan και το Koh-i-noor, που αποτελούν μέρος των κοσμημάτων του βρετανικού στέμματος.

Ο Πρόεδρος του τμήματος Διαμαντιών του Sotheby’s το χαρακτήρισε «ένα αριστούργημα της φύσης, το οποίο πήρε ζωή από το ανθρώπινο χέρι». Η ακατέργαστη πέτρα 425 καρατίων εξορύχθη στη Μποτσουάνα και στη συνέχεια πέρασε από τη διαδικασία κοπής και στιλβώματος συνολικής διάρκειας 6 μηνών από κορυφαίους τεχνίτες του είδους στο Γιοχάνεσμπουργκ και τη Νέα Υόρκη.

Το πιο ακριβό λευκό διαμάντι, που έχει πωληθεί μέχρι στιγμής, έχει φτάσει τα 33,7 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο αναμένεται να πιάσει ακόμη υψηλότερη τιμή και να σπάσει και το ρεκόρ τιμής/καράτι, που είναι αυτή τη στιγμή στα 260.000 δολάρια ανά καράτι.