Διαμάντι 910 Καρατίων

Posted bytsangarakis20/02/20180 Comment(s)Life Style,

Ένα διαμάντι συνολικού βάρους 910 καρατίων, πιθανότατα το πέμπτο μεγαλύτερο υψηλής ποιότητας διαμάντι που έχει εξορυχθεί ποτέ, βρέθηκε πρόσφατα στο Λεσότο, σε αδαμαντωρυχείο της εταιρείας Gem Diamonds.

Εκτιμάται ότι είναι χρώματος D, δηλαδή τελείως άχρωμο και ότι ανήκει στην κατηγορία των σπάνιων διαμαντιών που αποτελούνται από καθαρό άνθρακα, δεν έχουν δηλαδή ξένα στοιχεία στη σύσταση τους. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν γνωστά διαμάντια, όπως το Cullinan και το Koh-i-noor, που αποτελούν μέρος των κοσμημάτων του βρετανικού στέμματος, αλλά και το διαμάντι 102 καρατίων που βγήκε προς πώληση στις αρχές Φεβρουαρίου από το τμήμα Διαμαντιών του Sotheby’s.

Στο ίδιο αδαμαντωρυχείο βρέθηκαν τις επόμενες ημέρες και άλλα διαμάντια παρόμοιας ποιότητας (χρώματος D, δηλαδή άχρωμα και από καθαρό άνθρακα). Τα νέα αυτά διαμάντια είναι βάρους 149, 66 και 49 καρατίων.

Το αδαμαντωρυχείο Letseng, όπου βρέθηκαν τον Ιανουάριο τα διαμάντια, έχει σχετικά μικρή παραγωγή διαμαντιών σε σχέση με άλλα αδαμαντωρυχεία, αλλά είναι γνωστό για τα μεγάλα και υψηλής ποιότητας διαμάντια του.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση για μεγάλα διαμάντια, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση της τιμής ανά καράτι για τις μεγάλες πέτρες. Το προηγούμενο μεγαλύτερο διαμάντι που εξορύχθει από το ίδιο αδαμαντωρυχείο ήταν το “Lesotho Promise” αρχικού βάρους 603 καρατίων, το οποίο πωλήθηκε άκοπο σε πλειστηριασμό για $12,4 εκατομμύρια.

Πηγή: Gem Diamonds