Δαχτυλίδια Αρραβώνων... Αλλιώς

Posted bytsangarakis26/01/20210 Comment(s)Life Style,

 

Το δαχτυλίδι αρραβώνων είναι ένα διαχρονικό σύμβολο αγάπης και μαζί με τη βέρα του γάμου συμβολίζουν την ενότητα, χωρίς τέλος, του ζευγαριού. Το δαχτυλίδι που φανταζόμαστε όλοι όταν συζητάμε για δαχτυλίδι αρραβώνων είναι μονόπετρο ή ροζέτα με ένα διαμάντι (συνήθως μπριγιάν) στο κέντρο. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

 

To διαμαντένιο μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων άρχισε να διαδίδεται στο τέλος της δεκαετίας του 1940. Μέχρι τότε, τα δαχτυλίδια αρραβώνων ακολουθούσαν περισσότερο τη μόδα της εποχής και τα προσωπικά γούστα του γαμπρού ή των μελλόνυμφων, ανάλογα με το ποιος διάλεγε το δαχτυλίδι. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι προτιμήσεις στα δαχτυλίδια αρραβώνων έχουν διευρυνθεί. Μπορεί το μονόπετρο δαχτυλίδι με μπριγιάν να βρίσκεται ακόμη στην κορυφή των προτιμήσεων, αλλά όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν μονόπετρα με έγχρωμους πολύτιμους λίθους ή εναλλακτικά σχέδια δαχτυλιδιών.

 

 

Επιλογή Πολύτιμων Λίθων Δαχτυλιδιού Αρραβώνων

 

 

Για να διαλέξετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με διαφορετικό πολύτιμο λίθο σημαντικό ρόλο παίζουν οι προσωπικές προτιμήσεις. Έχετε έναν αγαπημένο πολύτιμο λίθο; Ένα αγαπημένο χρώμα; Ή μήπως προτιμάτε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας να φέρει τον γενέθλιο πολύτιμο λίθο σας; Αγαπημένες επιλογές είναι συνήθως τα σμαράγδια, τα ρουμπίνια, τα ζαφείρια και τα τοπάζια ενώ φυσικά δεν λείπουν και τα έγχρωμα (fancy) διαμάντια.

 

 

Επιλογή σχεδίου Δαχτυλιδιού Αρραβώνων

 

 

Δαχτυλίδι Αρραβώνων You & me

 

Το δίπετρο δαχτυλίδι, γνωστό και ως δαχτυλίδι You&Me, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δαχτυλίδια αρραβώνων, καθώς οι δύο πολύτιμοι λίθοι συμβολίζουν το ζευγάρι. Συνήθως χρησιμοποιούνται οι ίδιοι πολύτιμοι λίθοι, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και δύο διαφορετικούς πολύτιμους λίθους, για πιο ιδιαίτερους συμβολισμούς.

 

 

Τρίπετρο Δαχτυλίδι Αρραβώνων

 

Τα τρίπετρα δαχτυλίδια έχουν διπλό συμβολισμό αλλά και δύο εκδοχές και μπορείτε να επιλέξετε εσείς αυτό που προτιμάτε. Τα τρίπετρα δαχτυλίδια με έναν κεντρικό πολύτιμο λίθο που πλαισιώνεται από δύο μικρότερους πολύτιμους λίθους, συνήθως, συμβολίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ζευγαριού. Τα τρίπετρα δαχτυλίδια με τρεις πολύτιμους λίθους ίδιου μεγέθους (και συνήθως ίδιους πολύτιμους λίθους) υποδηλώνουν τα τρία σημαντικότερα στοιχεία της σχέσης του ζευγαριού – πίστη, αγάπη, φιλία.

 

 

Cocktail Δαχτυλίδι Αρραβώνων

 

Τα δαχτυλίδια με μεγάλους και εντυπωσιακούς πολύτιμους λίθους επιλέγονται τα τελευταία χρόνια και ως δαχτυλίδια αρραβώνων από μοντέρνα και αντισυμβατικά ζευγάρια που θέλουν να δώσουν μία πιο προσωπική πινελιά σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής τους.

 

 

Το δαχτυλίδι αρραβώνων θα το φοράτε στο χέρι σας συνέχώς για αρκετά χρόνια γι’αυτό καλό είναι να επιλέξετε ένα σχέδιο που σας αρέσει και σας χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο. Επίσης πρέπει να  πολύτιμος λίθος πιθανόν να έρχεται σε επαφή με διάφορα υλικά. Γι’ αυτό καλό θα είναι να επιλέξετε ένα πολύτιμο λίθο υψηλά στην κλίμακα Mohs.

 

Ανακαλύψτε την συλλογή δαχτυλιδιών αρραβώνων της GT Galerie Tsangarakis.