Audrey Hepburn Δημοπρασία

Posted bytsangarakis08/05/20180 Comment(s)Life Style,

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s δημοπρατεί από τις 2 έως τις 9 Μαΐου 2018 πάνω από 200 προσωπικά αντικείμενα, κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ αλλά και αναμνηστικά από ταινίες που ανήκαν στη διάσημη ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου Audrey Hepburn. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί online μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος δημοπρασιών του οίκου Christies.

Πρόκειται για την τρίτη δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων της Hepburn με προϊόντα που ανήκουν στην οικογένεια της ηθοποιού. Όλα τα προϊόντα της δημοπρασίας συνοδεύονται από πιστοποιητικό προέλευσης, υπογεγραμμένο από τους γιους της Audrey Hepburn.

Στη δημοπρασία υπάρχουν είδη που η εκτίμηση τους είναι 200 λίρες Αγγλίας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς θαυμαστές της ηθοποιού να αποκτήσουν ένα δικό της αντικείμενο και ίσως κάτι από τη μαγεία της. Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατούνται βρίσκονται δύο γράμματα του Γκρέγκορυ Πεκ προς την Χεπμπορν με χειρόγραφη υπογραφή, παπούτσια-μπαλαρίνες, τις οποίες λάτρευε η ηθοποιός, μία θήκη τσιγάρων Bulgari και ένας αναπτήρας Dunhill. Επιπλέον, μία καρφίτσα του οίκου Cartier, που απεικονίζει μία καμηλοπάρδαλη, ένα κολιέ με ασορτί σκουλαρίκια του οίκου Givenchy και άλλα κοσμήματα του 18ου, 19ου και 20ου αιώνα. Φυσικά υπάρχουν και πολλά ρούχα και φωτογραφίες της ηθοποιού από ταινίες και εκδηλώσεις.

H Audrey Hepburn που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ιέρειες του στυλ του 20ου αιώνα και το 2015 ανακηρύχθηκε η πιο κομψή βρετανίδα όλων των εποχών, είναι αυτή που καθιέρωσε το «μικρό, μαύρο φόρεμα» μέσα από τον ρόλο της στο «Πρωινό στο Τίφανις».  Το μικρό, μαύρο φόρεμα που φορούσε η ίδια στην ταινία και το οποίο είχε σχεδιάσει ο Givenchy ειδικά για την περίσταση, δημοπρατήθηκε το 2006 για 467.200 λίρες Αγγλίας.

Οι δύο προηγούμενες δημοπρασίες με προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά της ηθοποιού, που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2017 με συνολικά 473 lots απέδωσαν συνολικά έσοδα άνω των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ και προσφορές από 50 χώρες και 6 ηπείρους. Το κορυφαίο αντικείμενο που δημοπρατήθηκε στις προηγούμενες δημοπρασίες ήταν το αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας “Breakfast at Tifanny’s” που χρησιμοποιούσε η ηθοποιός στα γυρίσματα. Το σενάριο απέκτησε η εταιρία Tifanny & Co για 719.437 ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για σενάριο σε δημοπρασία.