Σεβαλιέ Δαχτυλίδια

Posted bytsangarakis22/05/20200 Comment(s)Life Style,

Σεβαλιέ είναι το δαχτυλίδι που φοριέται στο μικρό δάχτυλο του χεριού.

 

Η λέξη σεβαλιέ στα γαλλικά σημαίνει ιππότης και το δαχτυλίδι σεβαλιέ έχει τις ρίζες του στη γαλλική μεσαιωνική ιστορία. Όταν κάποιος έπαιρνε το αξίωμα του ιππότη, αποκτούσε και ένα δαχτυλίδι, το οποίο συμβόλιζε το νέο του αξίωμα και το φορούσε στο μικρό δάχτυλο του χεριού. Συνήθως, τα δαχτυλίδια σεβαλιέ απεικόνιζαν το οικόσημο της οικογένειας του ιππότη και ήταν ένας τρόπος διάκρισης μεταξύ των οικογενειών της γαλλικής αριστοκρατίας. Πλέον, είναι πολύ δημοφιλή τα δαχτυλίδια σεβαλιέ με μονόγραμμα, το οποίο συνήθως είναι το αρχικό γράμμα του ονόματος ή του επωνύμου.

 

Τα δαχτυλίδια σεβαλιέ συνήθως είναι μικρά και διακριτικά και κατά προτίμηση οικογενειακά κειμήλια. Αλλά ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο δαχτυλίδι σεβαλιέ στην οικογένεια σας, δεν είναι ποτέ αργά να αποκτήσετε ένα chevalier δαχτυλίδι ξεκινώντας μία νέα οικογενειακή παράδοση.

 

 

Δαχτυλίδι Signet

 

Το δαχτυλίδι signet είναι μία ιδιαίτερη μορφή του σεβαλιέ. Έχει επίπεδη στεφάνη, η οποία συνήθως είναι χαραγμένη.

 

Τα σινιέ δαχτυλίδια χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα και ήταν πολύ δημοφιλή στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ακόμη και ο Φαραώ είχε δαχτυλίδι signet – δαχτυλίδι σφραγίδα. Ελλείψει προσωπικής υπογραφής, τα signet δαχτυλίδια είχαν χαραγμένο στη στεφάνη το προσωπικού σύμβολο του φέροντος, το οποίο συνήθως σχετιζόταν με το οικογενειακό οικόσημο ή με τη θέση του. Ο ιδιοκτήτης του δαχτυλιδιού έριχνε ζεστό κερί στο έγγραφο που ήθελε να υπογράψει, πίεζε το σινιέ δαχτυλίδι του επάνω και αυτό άφηνε αποτύπωμα από το σύμβολο του.

 

Amenhotep II signet ring photo from the Cleveland Museum of Art  Signet Ring with Tutankhamun's Throne Name photo from the MET Museum

                                                                                                                                Δαχτυλίδι Σινιέ του Amenhotep II                                                            Signet Δαχτυλίδι με τη σφραγίδα του Τουταγχαμόν

 

Επίσης, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ότι ένα γράμμα δεν είχε ανοιχθεί πριν φτάσει στον παραλήπτη του. Σε αυτή την περίπτωση, ο αποστολέας έριχνε λιωμένο κερί στο άνοιγμα της επιστολής και πίεζε το δαχτυλίδι του επάνω. Όταν έφτανε στον παραλήπτη η επιστολή, έπρεπε το βουλοκέρι να είναι ακέραιο.

 

Παρόλη τη μακρά ιστορία τους, τα δαχτυλίδια chevalier έχουν πλέον εκσυγχρονιστεί με μοντέρνα στοιχεία και όμορφες λεπτομέρειες και φοριούνται και από άνδρες και από γυναίκες αναδεικνύοντας το προσωπικό σας στυλ. Είτε minimal σε στυλ signet είτε διακοσμημένα με σμάλτα και πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, τα δαχτυλίδια σεβαλιέ συμβολίζουν πλέον την προσωπική κομψότητα και το στυλ.

 

Αρχικά τα σινιέ δαχτυλίδια φοριούνταν στον δείκτη, αλλά τώρα που έχουν χάσει τη χρηστική τους αξία (ως σφραγίδα), φοριούνται περισσότερο στον μικρό δάχτυλο. Επειδή τα σινιέ και σεβαλιέ δαχτυλίδια υπογραμμίζουν το προσωπικό σας στυλ, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την πεπατημένη και να φορέσετε το δαχτυλίδι στο μικρό σας δάχτυλο. Μπορείτε να φορέσετε το chevalier δαχτυλίδι στον παράμεσο ή και στον δείκτη.

 

Επιλέξτε το ύφος του signet ή chevalier δαχτυλιδιού σας και συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας κοσμήματα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, αυτό το καλοκαίρι.