Δαχτυλίδια Cocktail

Posted bytsangarakis23/09/20220 Comment(s)

Τα cocktail δαχτυλίδια είναι εντυπωσιακά δαχτυλίδια, τα οποία συνήθως φέρουν μεγάλους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους σε έντονα χρώματα. Σκοπός των cocktail δαχτυλιδιών είναι να τραβήξουν την προσοχή και να δημιουργήσουν μία αίσθηση χαράς και διασκέδασης. Ονομάζονται δαχτυλίδια cocktail γιατί εξαιτίας του μεγέθους τους δεν είναι εύκολο να φοριούνται όλη την ημέρα και ανέκαθεν οι γυναίκες τα φορούσαν κυρίως από το απόγευμα και μετά, δηλαδή από την ώρα του cocktail και μετά.

 

 

Λίγη ιστορία για τα δαχτυλίδια cocktail

 

 

Τα cocktail δαχτυλίδια έκαναν την εμφάνιση τους τη δεκαετία του 1920 στις ΗΠΑ. Ήταν μία σημαντική περίοδο για τις γυναίκες καθώς μόλις είχαν αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου και άλλες καινούργιες για τις γυναίκες ελευθερίες. Αυτό αντικατοπτριζόταν και στο ντύσιμο και την εμφάνιση τους γενικότερα, καθώς οι φούστες και τα φορέματα κόντυναν και πλέον ήταν της μόδας τα κοντά μαλλιά και τα εντυπωσιακά κοσμήματα.

 

Στο τέλος της δεκαετίας του 1920, αυτός ο ανέμελος τρόπος ζωής σταμάτησε απότομα εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής ύφεσης (1929) και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη συνέχεια, αλλά τα cocktail δαχτυλίδια επέστρεψαν στη μόδα τη δεκαετία του 1950, καθώς η αύξηση του βιοτικού επιπέδου δημιούργησε μεγάλη ευφορία και μεγαλύτερη επιθυμία για κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Η δημοφιλία τους μειώθηκε τη δεκαετία του 1960 αλλά επέστρεψαν στη μόδα το 1980. Τα τελευταία χρόνια, τα δαχτυλίδια cocktail είναι ένα από τα αγαπημένα μας σχέδια δαχτυλιδιών

 

 

Πως φοράμε τα cocktail δαχτυλίδια

 

Τα cocktail δαχτυλίδια φοριούνται κυρίως στον παράμεσο ή στο μεσαίο δάχτυλο, αν και πλέον πολλές γυναίκες επιλέγουν να φοράνε τα δαχτυλίδια cocktail και στο δείκτη. Βέβαια, επειδή ένα cocktail δαχτυλίδι είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κόσμημα, συνήθως αποφεύγουμε να το φορέσουμε στο δεξί χέρι όταν φοράμε δαχτυλίδι αρραβώνα ή βέρα (ή και τα δύο). 

 

Τα cocktail δαχτυλίδια, όπως και όλα τα statement κοσμήματα, τα φοράμε πλέον οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χωρίς περιορισμούς και αναστολές και πάντα ανάλογα με τη διάθεση μας.