Διάσημα Μαύρα Διαμάντια

Posted bytsangarakis26/01/20180 Comment(s)Life Style,

Διαβάστε για μαύρα διαμάντια εξαιρετικής ομορφιάς και σπανιότητας, που στολίζουν φημισμένα κοσμήματα και περιβάλλονται από μύθους και κατάρες.

 

Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ

 

black orlov diamondΤο Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ, γνωστό και ως το «Μάτι του Brahma» ανακαλύφθηκε στην Ινδία στις αρχές του 19ου αιώνα και ζυγίζει σήμερα 67.5 καράτια, ενώ άκοπο έφτανε τα 195 καράτια. Σύμφωνα με το μύθο το Μαύρο Διαμάντι στόλιζε το άγαλμα του Ινδού Θεού Βράχμα, έως ότου το αφαίρεσε ένας μοναχός, γεγονός που οδήγησε στην «Κατάρα του Μαύρου Διαμαντιού Ορλόφ». Η Κατάρα του Μαύρου Διαμαντιού Ορλόφ έχει συνδεθεί με τις αυτοκτονίες τριών, τουλάχιστον, εκ των ιδιοκτητών του τις δεκαετίες 1930 και 1940. Μία από τις ιδιοκτήτριες του, που αυτοκτόνησαν,  ήταν και  η Ρωσίδα πριγκίπισσα Νάντια Βυγκίν –Ορλόφ, από την οποία και πήρε το όνομα του. Ο  Charles F Winston που απέκτησε αργότερα το Μαύρο Διαμάντι Orlov, αποφάσισε, για να σπάσει τη διάσημη κατάρα, να το χωρίσει σε 3 διαμάντια, τα οποία στη συνέχεια δέθηκαν σε μία καρφίτσα μαζί με 108 μπριγιάν.

 

 

Τα τελευταία χρόνια το Μαύρο Διαμάντι Ορλόφ ανήκει σε ιδιώτες και εκτίθεται περιοδικά σε μουσεία.

 

 

Η Καρδιά του Grisogono

 

Spirit de Grisogono


Η Καρδιά του Grisogono ή «Spirit of Grisogono» είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα διαμάντια στον κόσμο. Όταν βρέθηκε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το βάρος του ήταν 587 καράτια, ενώ μετά την κοπή του σε σχέδιο Mogul από τον Ελβετό κοσμηματοπώλη De Grisogono, από τον οποίο πήρε και το όνομα του, το βάρος της Καρδιάς του Grisogono είναι 312,24 καράτια.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και μοναδικό στο είδος του διαμάντι, λόγω των διαστάσεων του. Σύμφωνα με αναφορά του Gubelin Gem Lab είναι το μεγαλύτερο μαύρο φυσικό διαμάντι, που πέρασε ποτέ από δοκιμές στο εργαστήριο αυτό. Η Καρδιά του Grisogono έχει δεθεί σε δαχτυλίδι με λευκό χρυσό μαζί με 702 μικρότερα διαμάντια, τα οποία έχουν συνολικά βάρος 36.69 καράτια.

Πλέον, ανήκει σε ιδιωτική συλλογή.

 

 

Το Μαύρο Διαμάντι του Άμστερνταμ

 

Amsterdam Black DiamondΤο Διαμάντι του Άμστερνταμ, βρέθηκε το 1972 σε αδαμαντωρυχείο στη Νότιο Αφρική και είναι ίσως το μόνο μαύρο διαμάντι που έχει βρεθεί στη συγκεκριμένη χώρα. Αρχικά είχε βάρος 55.85 καράτια, ενώ μετά την κοπή του σε σχέδιο Αχλάδι (Poire) ζυγίζει 33.74 καράτια. Σημαντικό χαρακτηριστκό του είναι οι 145 έδρες και η λάμψη του παρά το σκούρο χρώμα. Αυτή ακριβώς η λάμψη του πετραδιού  θεωρείται ότι οδήγησε τους ιδιοκτήτες του στην απόφαση να το ονομάσουν "Διαμάντι του Άμστερνταμ", προς τιμήν της πόλης τους που γιόρταζε τα 700 χρόνια εκείνη την περίοδο. Σήμερα, το διαμάντι του Άμστερνταμ είναι δεμένο σε περιδέραιο και συνοδεύεται από 15 μπριγιάν.

 

 

 

Μαύρο Διαμάντι Gruosi

 

gruosi diamondΤο Μαύρο Διαμάντι Gruosi  θεωρείται το πέμπτο μεγαλύτερο κομμένο, μαύρο διαμάντι στον πλανήτη και το μεγαλύτερο μαύρο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς με μέγεθος 115.34 καράτια. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι το διαμάντι Gruosi θα κοβόταν σε οβάλ σχήμα. Επειδή, όμως, το πετράδι ήταν εξαιρετικά εύθραυστο, ο κόπτης υποχρεώθηκε να αλλάξει το σχέδιο του μαύρου διαμαντιού, από οβάλ σε καρδιά. 

 

Η διαδικασία κοπής διήρκησε τρία χρόνια και μείωσε το βάρος του κατά 184.75 καράτια. 

 

Το διαμάντι Gruosi είναι δεμένο σε κολιέ από λευκό χρυσό μαζί με 378 άχρωμα διαμάντια, μικρά μαύρα διαμάντια συνολικού βάρους 58.77 και τσαβορίτες βάρους 14.10 καρατίων.

 

 

Μαύρο Διαμάντι Sergio

 

Sergio black diamondΤο Μαύρο Διαμάντι Sergio, το μεγαλύτερο  μαύρο διαμάντι που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, έχει βάρος 3.167 καράτια αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα άκοπα διαμάντια που έχουν βρεθεί ποτέ. Βρέθηκε το 1895 στη Βραζιλία στην πολιτεία Μπάχια και μάλιστα βρέθηκε πάνω από τη γη και όχι σε αδαμαντορυχείο. Το μαύρο διαμάντι Sergio ανήκει στην κατηγορία των φυσικών μαύρων διαμαντιών «Carbonado». Μέχρι σήμερα είναι άκοπο και η αξία του δεν έχει καθοριστεί, καθώς λόγω  του μεγέθους και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, θεωρείται πολύ σπάνιο.