Νέα Υψηλής Ποιότητας Διαμάντια

Posted bytsangarakis15/05/20180 Comment(s)Life Style,

Ένα άχρωμο διαμάντι υψηλής ποιότητας και βάρους 327 καρατίων βρέθηκε πρόσφατα στο αδαμαντωρυχείο Karowe Mine στη Μποτσουάνα. Η ανεύρεση έγινε στα τέλη Απριλίου, λίγες ημέρες μετά την ανεύρεση ενός διαμαντιού 472 καρατίων στο ίδιο αδαμαντωρυχείο.

Η Lucara Diamond ανακοίνωσε, ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιήσει δημοπρασία στην οποία θα περιλαμβάνονται αυτά τα δύο διαμάντια, που τράβηξαν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του βάρους και της ποιότητας τους, αλλά και άλλα διαμάντια παρόμοιας ποιότητας.

Στις αρχές Μαΐου στην Ανγκόλα στο αδαμαντωρυχείο Lulo η εταιρεία διαμαντιών Lucapa βρήκε ένα ροζ διαμάντι βάρους 46 καρατίων. Πρόκειται, πλέον, για το μεγαλύτερο χρωματιστό διαμάντι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο ορυχείο. Την πρωτιά μέχρι τώρα κρατούσε το κίτρινο διαμάντι 43 καρατίων, το οποίο είχε ανακαλυφθεί τον Ιανουάριο.

Στο συγκεκριμένο αδαμαντωρυχείο η εταιρεία έχει βρει αρκετά μεγάλα διαμάντια, περιλαμβανομένων και 10 διαμαντιών άνω των 100 καρατίων. Τα πιο σημαντικά διαμάντια που έχουν βρεθεί στο αδαμαντωρυχείο Lula είναι δύο άχρωμα διαμάντια τύπου ΙΙΑ και βάρους 404 και 227 καράτια αντίστοιχα.