Δημοπρασία Lesotho Legend

Posted bytsangarakis20/03/20180 Comment(s)Life Style,

Το υψηλής ποιότητας διαμάντι βάρους 910 καρατίων, που βρέθηκε στο αδαμαντωρυχείο Λετσένγκ στο Λεσότο τον Ιανουάριο, βγήκε σε πλειστηριασμό πρόσφατα στην πρωτεύουσα του εμπορίου διαμαντιών, στην Αντβέρπη του Βελγίου. Το 5ο μεγαλύτερο υψηλής ποιότητας διαμάντι, το οποίο έχει πάρει το όνομα «ο Θρύλος του Λεσότο», πωλήθηκε για $40 εκατομμύρια, ή $43.956 ανά καράτι.

Αν και ο αγοραστής του Lesotho Legend δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα σχέδια του για το διαμάντι, εκτιμάται ότι από την κοπή του μπορεί να προκύψουν 10-30 υψηλής ποιότητας διαμάντια, διαφόρων μεγεθών. Ανυπομονούμε, λοιπόν, να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κοπής του Lesotho Legend και τι κοσμήματα θα στολίσει.

Περισσότερο από 60% από τα έσοδα από την πώληση του διαμαντιού θα επιστρέψουν στο Λεσότο, μέσω φόρων, μερισμάτων (το Βασίλειο του Λεσότο είναι μέτοχος στο αδαμαντωρυχείο) και άλλων δικαιωμάτων. Οι πόροι αυτοί θα διοχετευθούν στο πρόγραμμα 910 Community Project, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από το βάρος του διαμαντιού Lesotho Legend και  θα χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία υποδομών στο Λεσότο, τα οποία θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων της χώρας.

Επιπλέον, η εταιρεία Gem Diamonds ανακοίνωσε ότι τον μήνα Μάρτιο έχουν βρεθεί δύο διαμάντια βάρους 152 και 169 καρατίων στο αδαμαντωρυχείο Λετσένγκ του Λεσότο. Η γεωλογία του αδαμαντωρυχείου Λετσένγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Gem Diamonds και στο Βασίλειο του Λεσότο, επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων πετραδιών και θεωρείται το αδαμαντωρυχείο από κιμπερλίτη με την υψηλότερη αξία δολαρίου ανά καράτι. Μέσα στο 2018 μόνο, έχουν βρεθεί 8 διαμάντια υψηλής ποιότητας άνω των 100 καρατίων στο συγκεκριμένο αδαμαντωρυχείο.