Το Διαμάντι Matryoshka

Posted bytsangarakis15/10/20190 Comment(s)Life Style,

O Ρωσικός όμιλος εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, Alrosa, ανακάλυψε πρόσφατα ένα πολύ σπάνιο πετράδι, ένα διαμάντι που περικλείει ένα άλλο διαμάντι. Το μεγάλο διαμάντι, βάρους 0,62ct έχει στο εσωτερικό του μία εσωτερική κοιλότητα 6 κυβικών χιλιοστών, όπου υπάρχει το μικρότερο διαμάντι 0,02ct το οποίο κινείται ελεύθερα μέσα στην κοιλότητα. Το διαμάντι αυτό ονομάστηκε Matryoshka.

 

Σύμφωνα με τον Oleg Kovalchuk, Αναπληρωτή Διευθυντή Καινοτομίας στη Γεωλογική Επιχείρηση Έρευνας και Ανάπτυξης της Alrosa, το διαμάντι έχει ήδη υποβληθεί σε ελέγχους για να εξακριβωθεί το πως δημιουργήθηκε και γιατί υπάρχει η κοιλότητα στο μεγάλο διαμάντι που επιτρέπει στο μικρό να κινείται ελεύθερα. Είναι πολύ πιθανό το διαμάντι αυτό να είναι πάνω από 800 εκατομμυρίων ετών. "Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχει παρόμοιο εύρημα στην παγκόσμια ιστορία της εξόρυξης διαμαντιών. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό δημιούργημα της φύσης."

 

Το εξαιρετικά ασυνήθιστο αυτό εύρημα ανακαλύφθηκε στην περιοχή Nyurba, στη Ρωσία, κατά τη διαδικασία ταξινόμησης των διαμαντιών. Το διαμάντι πήρε το όνομα Matryoshka γιατί θυμίζει τις παραδοσιακές ρώσικες κούκλες (Matryoska), οι οποίες περικλείουν μέσα τους άλλες παρόμοιες κούκλες μικρότερου μεγέθους.

 

Πηγή: Alrosa Group 

 

To 2023 ανακαλύφθηκε ένα παρόμοιο διαμάντι, το οποίο εσωκλείει ένα άλλο διαμάντι και πήρε το όνομα διαμάντι Beating Heart, λόγω του σχεδίου του.