Κοσμήματα Εμπνευσμένα από τη Φύση

Posted by tsangarakis 05/06/2020 0 Comment(s) Life Style,

Σήμερα που γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τιμούμε τη σημαντική επιρροή που είχε και έχει η φύση στην κοσμηματοποιία.

 

Το καλοκαίρι είναι πάντα η εποχή που ερχόμαστε πιο κοντά στη φύση και απολαμβάνουμε  περισσότερο χρόνο κοντά της, είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα. Και τις ώρες που δεν μπορούμε να είμαστε στη φύση, την κρατάμε δίπλα μας με κοσμήματα εμπνευσμένα από εκείνη.  Τα εμπνευσμένα από τον φυσικό κόσμο κοσμήματα με τα χρώματα τους, τις υφές τους και τις φόρμες τους μας μεταφέρουν την ενέργεια της φύσης

 

Λεπτεπίλεπτα ή πιο εντυπωσιακά, τα κοσμήματα με διαχρονικό θέμα τη φύση κατασκευασμένα από ασήμι και χρυσό και διακοσμημένα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους  έχουν πάντα μία σημαντική θέση στην κοσμηματοθήκη μας.      

Το ζωικό βασίλειο έχει αποτελέσει την έμπνευση για υπέροχα κοσμήματα - δαχτυλίδια, καρφίτσες, μενταγιόν και βραχιόλια στολισμένα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.

 

                                                                           

 

Αλλά και το φυτικό βασίλειο έχει αποτελέσει έμπνευση για κοσμήματα. Είτε αυτούσια είτε ως μέρος ενός συνόλου, τα λουλούδια και τα φυτά έχουν στολίσει υπέροχα κοσμήματα.

                                                                              

Η φύση ήταν διαχρονικά μία πηγή έμπνευσης για την κοσμηματοποιία. Μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση και τη μετακίνηση σημαντικού μέρους του πληθυσμού στις πόλεις και μακριά από τη φύση, οι άνθρωποι αναζητούσαν την επαφή με τη φύση. Οι κοσμηματοπώλες στράφηκαν στη φύση για έμπνευση και  δημιούργησαν υπέροχα κοσμήματα.

 

Έκτοτε, η φύση υπήρξε ένα από τα σταθερά και αγαπημένα θέματα των σχεδιαστών κοσμημάτων παγκοσμίως με θαυμάσια αποτελέσματα.

Leave a Comment