Το Ροζ Διαμάντι από το Λεσότο

Posted bytsangarakis27/03/20190 Comment(s)Life Style,

Τον Φεβρουάριο βρέθηκε στο ορυχείο Λετσένγκ του βασιλείου Λεσότο ένα Ροζ Fancy Διαμάντι βάρους 13.33 καρατίων. 

 

Μετά από περίπου ένα μήνα, ο Οίκος Κοσμημάτων Graff απέκτησε το Ροζ Διαμάντι σε δημοπρασία στην Αμβέρσα. Μετά την αγορά του το πολύτιμο πετράδι μετονομάστηκε σε Graff Lesotho Pink διαμάντι. Το ποσό που κατέβαλλε ο γνωστός οίκος κοσμημάτων ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή η τιμή ανά καράτι ήταν πάνω από 656 χιλιάδες δολάρια, ποσό ρεκόρ για διαμάντια του συγκεκριμένου ορυχείου.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Laurence Graff, ιδρυτή και προέδρου του οίκου κοσμημάτων, "πρόκειται για το διαμάντι με το πιο έντονο ροζ (vivid pink) χρώμα που έχει συναντήσει ποτέ σε άκοπο διαμάντι". 'Ένας πραγματικά σπάνιος θησαυρός".

 

Οι καλύτεροι τεχνίτες του οίκου Graff θα μελετήσουν το ροζ διαμάντι τους επόμενους οίκους, για να αποφασίσουν πως θα εκμεταλλευτούν το βάρος και το χρώμα του διαμαντιού, ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την κοπή του πολύτιμου λίθου.

 

Το σίγουρο είναι ότι εμείς ανυπομονούμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, όταν το Graff Lesotho Pink Διαμάντι κοπεί και δεθεί σε κόσμημα.

 

Εσείς;

The Graff Lesotho Pink Diamond Uncut

(Πηγή Εικόνας: Graff)