Σημαντικά ευρήματα σε αδαμαντωρυχεία

Posted bytsangarakis12/06/20180 Comment(s)Life Style,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γράφουμε συχνά για εντυπωσιακού μεγέθους διαμάντια που ανακαλύπτονται σε αδαμαντωρυχεία σε όλο τον κόσμο. Καταρχάς, η ανεύρεση διαμαντιών άνω των 100 καρατίων είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και αποτελεί σημαντική είδηση για τον χώρο της κοσμηματοποιίας.

Επιπλέον, παρακολουθώντας τις δημοπρασίες αυτών των άκοπων διαμαντιών και την επεξεργασία τους αργότερα, μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο σπάνιο είναι να βρεθεί ένα τέτοιο διαμάντι, πόση δουλειά απαιτείται για την κοπή του και μέχρι να μπορέσει να αξιοποιηθεί από την κοσμηματοποιία και βέβαια το σημαντικό κόστος απόκτησης τους.

Ένα κίτρινο διαμάντι βάρους 25 καρατίων είναι το νέο εύρημά της εταιρείας Lucapa Diamond από το αδαμαντωρυχείο Mothae στο Lesotho. Πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο που ανακαλύφθηκε το διαμάντι, προς το παρόν, γίνονται δοκιμαστικές έρευνες για διαμάντια. Εκτός από το κίτρινο διαμάντι, ανακαλύφθηκαν και άλλα διαμάντια άνω των 5 καρατίων.

Η εταιρεία Mountain Province Diamonds ανακοίνωσε πρόσφατα την ανεύρεση ενός διαμαντιού βάρους 95 καρατίων σε ορυχείο του Καναδά. Πρόκειται για ένα άχρωμο, οκτάεδρο, υψηλής καθαρότητας διαμάντι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο διαμάντι κοσμηματοποιίας που έχει βρεθεί στο συγκεκριμένο αδαμαντωρυχείο στα 2 περίπου χρόνια λειτουργίας του.

Η Gem Diamonds, την οποία έχουμε συναντήσει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ένα ακόμη σημαντικό εύρημα από το ορυχείο Letseng στο Λεσότο. Ένα διαμάντι 115 καρατίων, άχρωμο, τύπου IIa . Πρόκειται για το 9ο διαμάντι άνω των 100 καρατίων που βρίσκει η εταιρεία μέσα στο 2018 στο συγκεκριμένο ορυχείο.