Βιενέζικη Bραδιά

Posted bytsangarakis09/05/20150 Comment(s)Life Style,
Ο όμιλος GΤ Tsangarakis Group με ιδιαίτερη τιμή χορήγησε για δεύτερη χρονιά τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία «Σ.Ε.Φ.Α.» (Weinball 2015). Μια λαμπερή Βιεννέζικη βραδιά άνοιξε με μπαλέτο και μουσική  σε έργα του Lehar, και 450 παρευρισκόμενους καλεσμένους.
 
Για 31η συνεχόμενη χρονιά, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και λάτρεις της τέχνης και της Βιέννης είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά τον ελληνοαυστριακό χορό του Σ.Ε.Φ.Α που πραγματοποιήθηκε το Σαββατο 21 Μαρτίου στο Athenaeum Intercontinental, με την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Αθηναίων & Βιέννης, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, καθώς και με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το Δήμο Βιέννης παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος και αρχηγός των Πρασίνων Μαρία Βασιλάκου, ενώ την Αυστριακή Πρεσβεία εκπροσώπησε ο επιτετραμένος Dr. Alexander Wojda.
 
Ξεχωριστή τιμή αποδόθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΦΑ Κωνσταντίνο Κάτσικα και το ΔΣ στον Πρόεδρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκη Θεοδωρόπουλο για το πολύτιμο έργο του. 
 
Καθοριστικός συντελεστής της επιτυχίας αυτής είναι και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ (και επίτιμο μέλος του ΣΕΦΑ) Μύρωνας Μιχαηλίδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. 20 ζευγάρια debutants και η Σχολή Μπαλέτου της ΕΛΣ χόρεψαν σε μελωδίες του Lehar, ενώ το κοινό μάγεψαν οι φωνές των σπουδαίων ερμηνευτών της ΕΛΣ soprano Μαρία Κόκκα, Λυδία Αγγελοπούλου και Ρένα Νομικού και του tenoro Σταμάτη Μπερή σε αποσπάσματα από την Εύθυμη Χήρα. Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΣ του ΣΕΦΑ Ελένη Δουλιανάκη και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλυσε ο δημοσιογράφος Νικος Κανελλόπουλος.
 
Μεταξύ των καλεσμένων το παρόν έδωσαν ο τ. πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, ο Πρόεδρος όλων των γιατρών της Ελλάδος, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Demo Pharmaceuticals Σταύρος Δέμος, ο ιδρυτής της Ναυτιλιακής ΤSAKOS SHIPPING & TRADING και του Maria Tsakos Foundation Παναγιώτης Τσάκος, η πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό και Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας Κατερίνα Παναγοπούλου, η Chairman of Recruittng Committee of New Members των Lions International Βούλα Σαραντάρη, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Φίλων του ROBERT SCHUMMAN Ανδρέας Θανασούλιας, ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γιώργος Αρβανίτης, και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι της κοσμικής Αθήνας. Ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά της συνοδοιπόρου του ΣΕΦΑ Καίτης Γάκη - Καψή, Προέδρου του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης - Μακεδονιας εν Αθηναις.