Σειρέ Δαχτυλίδια

Posted bytsangarakis05/05/20220 Comment(s)Life Style,

Τι είναι τα σειρέ δαχτυλίδια

 

 

Τα δαχτυλίδια σειρέ ονομάζονται έτσι χάρη στον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένοι οι πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι επάνω τους. Δηλαδή, πετράδια ίδιας κοπής και μεγέθους έχουν τοποθετηθεί στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο. Υπάρχουν και πιο εντυπωσιακά και πλούσια σε εμφάνιση σειρέ δαχτυλίδια με δύο ή και τρεις σειρές διαφορετικής κοπής, χρώματος ή είδους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους. Τα σειρέ δαχτυλίδια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και ευκολοφόρετα σχέδια δαχτυλιδιών καθώς μπορείτε να τα φορέσετε σε όποιο δάχτυλο εσείς προτιμάτε και να τα συνδυάσετε με πολλά άλλα σχέδια κοσμημάτων.             

 

 

                                                                                                        

 

 Τα κλασικά σειρέ δαχτυλίδια φέρουν ένα είδος/χρώμα πολύτιμου λίθου, με ποιο συνηθισμένο το άχρωμο διαμάντι. Πλέον, όμως, υπάρχουν πολλά σχέδια σειρέ δαχτυλιδιών με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, τα οποία συνδυάζουν δύο ή και περισσότερα είδη ή και χρώματα πολύτιμων λίθων.

 

Τα τελευταία χρόνια αρκετά ζευγάρια επιλέγουν η γυναικεία βέρα να είναι σειρέ δαχτυλίδι με μπριγιάν, ενώ ακόμη πιο διαδεδομένη επιλογή είναι το μισόβερο ή ολόβερο δαχτυλίδι σαν δώρο επετείου.

 

Υπάρχουν πολλά είδη σειρέ δαχτυλιδιών, όπως τα ολόβερα, δηλαδή τα δαχτυλίδια που φέρουν πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους σε όλη την περίμετρο τους, τα μισόβερα, στα οποία το μισό δαχτυλίδι φέρει πετράδια, αλλά και τα επτάπετρα, πεντάπετρα, τρίπετρα δαχτυλίδια τα οποία φέρουν ισάριθμους πολύτιμους λίθους.

 

 

 

Ολόβερα δαχτυλίδια

 

 

Τα ολόβερα δαχτυλίδια, όπως ήδη αναφέραμε, περιβάλλονται εξολοκλήρου από πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους. Κατασκευάζονται εξαρχής στο νούμερο δαχτυλιδιού του ατόμου που θα το φορέσει, γιατί δεν είναι δυνατή η αλλαγή μεγέθους. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί και μία παραλλαγή του ολόβερου δαχτυλιδιού, το λεγόμενο ολόβερο οκτώ δέκατα, το οποίο φέρει πολύτιμους λίθους σε όλο το μήκος του με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι στο κάτω μέρος. Αυτό το κάνει εξαιρετικά πρακτικό, καθώς φαίνεται σαν ολόγερο δαχτυλίδι, αλλά επιτρέπει την αλλαγή μεγέθους σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον.

 

 

                                                                                                              white gold diamond eternity band    χρυσό δαχτυλίδι ολόβερο με διαμάντια   8/10 eternity ring adorned with diamonds

 

 

Μισόβερα Δαχτυλίδια

 

 

Τα μισόβερα δαχτυλίδια φέρουν πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους μόνο στο πάνω μέρος του δαχτυλιδιού, γεγονός που τα κάνει πιο διαχειρίσιμα από άποψη μεγέθους.

 

Στα ολόβερα και τα μισόβερα δαχτυλίδια οι πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι είναι συνήθως ίδιου μεγέθους και κοπής. Από την άλλη πλευρά, τα μισόβερα με τρεις, πέντε ή επτά πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, μπορεί να φέρουν λίθους διαφορετικής κοπής δημιουργώντας ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.